Det är snart vår. Julextravaganzan är över och det är dags att fundera
på hur man skall komma i kläderna igen. Vissa känns aningen “tajta”.
Jag
har den absoluta åsikten att det enda sättet att gå ner i vikt är att
förbruka fler kalorier än dem man får i sig. Det är inte särskilt roligt att gå hungrig. Roligare att i stället kombinera mat av råvaror som har
mycket volym och lite kalorier. Alltså grönsaker.


Den här fisk- och musselwoken har bas av överbliven vitkål och rödkål. En broccoli, rödlök och stjälkselleri fick följa med och lite limabönor för att göra den matig. Woken kryddas med vitlök, limeskal, ingefära, grön chili, rejält med spiskummin och sesamfröolja. Inget salt, bara fisksås som sedan balanseras med lime och spetsas med stark vitlökschilisås. Eftersom det är tisdag och man får äta kött, finns det musslor, fisk och en och annan räka i den.

Till det serveras en gnutta glasnudlar, sesamfrön och frikostigt med koriander.